En tur til Østlandet?

Det finnes mange grunner til å besøke landets Hovedstad, Oslo. Her får du noen.

For mange oppe i Nord-Norge vil det nesten bli litt eksotisk å besøke Oslo. Å reise fra arktiske strøk til en multikulturell by kan bli spennende nok det!

Ja, for det er faktisk en del kulturelle forskjeller mellom nord og øst i Norge. Så hva kan du oppleve om du reiser en tur til Oslo?

Mat og natur

Det finnes masse natur både i Oslo sentrum og i områdene rundt. Du finner for eksempel flere vann som det er mulig å gå tur rundt, du finner steder som Tryvann hvor du kan oppleve alt fra klatring til langrenn. På sommeren kan du nyte Frogner badet som ligger fint plassert i Frogner parken. Eller hva med en tur til bystranda som ligger på Tjuvholmen? Det er også veldig lett å finne gode og billige hotell i Oslo.

Du finner også gode cafeer og restauranter over hele byen, hvor det er mye fokus på lokale eller kortreiste ingredienser. Du finner alt fra Michelin restauranter til kebabsjapper. Det er kun du som bestemmer hva du skal spise. En av de siste trendene nå er meksikansk mat, og det har dukket opp flere meksikanske sjapper rundt om i byen. Noen er selvfølgelig mer tradisjonelle enn andre.

Aker Brygge

Uteliv

Ellers er det et yrende uteliv i Oslo, spesielt nede på Aker Brygge. Her merker du en annen spennende trend som kalles for Social Eating. Der fokus er på mat som er lett å spise, samtidig som man nyter det å være sosial, god musikk og godt selskap. På sommeren har selvfølgelig samtlige av stedene på Aker Brygge sine egne fristende uteserveringer. En som det kan være verdt å få med seg er TGI Fridays.

Shopping

I Oslo er du aldri veldig langt unna spennende shoppingmuligheter. Du finner alt fra helt vanlige kjeder til store merkenavn som:

  • Moods of Norway
  • Michael Kors
  • Louis Vuitton

Du har flere store kjøpesentre deriblant:

  • Oslo City
  • Eger Torget
  • Paleet
  • Gunerius

Og selvfølgelig det nyoppussede, flotte handlesenteret som ligger midt på Aker Brygge.