Husk linser!

Når du reiser på ferie for å oppleve nye byer, et nytt land eller nye steder er det selvfølgelig en fordel å klare å se det du skal oppleve. Du kan selvfølgelig bruke briller, men vil det ikke være en fordel å ha linser i stedet? 

Men hvordan kan du gjøre reisen din lettest mulig, med linser? Du kan faktisk begynne med å bestille kontaktlinser på nett, hvilket gjør at du sparer en god del penger. Jo mer linser du bestiller, jo mer penger sparer du. Og det er penger som passer godt når man er på reisefot! Trenger man nytt påfyll av linser når man er ute å reiser, er det jo bare å bestille noen dager i forveien slik at det ligger klar på hotellet, i leiligheten eller hos de dere skal besøke.

Kontaktlinser

Reise med kontaktlinser

Det er også smart å tenke på en del andre ting når du skal ut å reise med kontaktlinser. Her har du noen tips du kan ta med deg på veien.

  • Vanligvis får du ta med deg 100 ml eller mindre mengder med øyedråper eller andre væsker på flyet. Store mengder må i den innsjekkede bagasjen.
  • Avhengig av hvilke typer linser du har, kan det være lurt å huske å ta med seg noen ekstra par, eller nok til store deler av reisen, med mindre du kan bestille på veien.
  • Husk at det ofte er veldig tørt i flykabinen. Så ha med fuktighetsdråper så flyturen blir så komfortabel som mulig.
  • Pakk linsene og linsevæske i poser, ettersom trykket i kabinen faktisk kan føre til at disse lekker noe. På denne måten slipper du å få væske ut over alt.
  • Ta en vurdering, eventuelt spør din optiker om råd til hvilke type linser det er best å reise med. På den måten sikrer du deg en så god reise som overhode mulig.

Husk også at med linser så er du ikke bundet til å bruke solbriller med styrke. Som regel kan du finne masse gode tilbud på kule solbriller når du bestiller linser på nett! Det gjelder å være prisbevisst og sjekk utvalget før du bestiller.