På jentetur til Sør-Trøndelag?

Skal du og jentene ut å reise i Norge og trenger noen gode tips? Da bør du ta en tur innom Sør-Trøndelag, et av Norges vakreste fylker med allsidig natur og spennende kulturliv. 

I Sør-Trøndelag finner du mange spennende byer som alle kan by på spennende historie og vakker natur som for eksempel Trondheim, Røros og Orkanger. Det er usannsynlig lett å komme seg til Midt-Norge også. Hurtigruten stopper innom Trondheim, samtlige av buss-selskapene har ruter som går opp eller ned til Trondheim og du kan fly inn til Værnes eller Røros lufthavn. Værnes er betjent av flere store selskaper som opererer med lave priser, deriblant Norwegian og SAS.

Trondheim

Hollywood har latt seg inspirere

En av vinterens store suksesser på lerretet er Disney-filmen Frost som er inspirert av filmskapernes reise rundt i blant annet Trondheim og Røros. I filmen får du blant annet se innsiden av Nidarosdommen og elementer fra Stiftsgården. På Røros besøkte de blant annet Rørosrein som er en familiebedrift som driver med reindrift. Her kan du få oppleve rein på nært hold og lære litt om livet som same. Filmskaperene fikk her et innblikk i det sørsamiske språket, sløyd, samiske mattradisjoner og kultur. Om ønskelig kan du også reise på sledetur! Visste du dessuten at en av karakterene i filmen er inspirert av en trønder som filmteamet traff på sin reise?

Jentetur til Trondheim?

Man trenger ikke reise til London eller New-York for å ha gode muligheter til å nyte en jentetur. Trondheim byr på både shopping, lekre hotell, spa, koselige kafeer og restauranter med fantastiske matopplevelser. Trondheim har et lite og intimt sentrum hvor jentegjengen kan finne opplevelser som passer alle. På dagene kan man bli bedre kjent med Norges historie, Norges rockehistorie, eller kanskje begge deler? Man kan nyte timer med massasje og ansiktsbehandlinger på Spa og gode lunsjer i byens kafeer mens man tar pause fra shoppingen. Kveldene kan fylles med gode måltider, god drikke og ikke minst god underholdning før man legger seg under en god varm dyne på hotellrommet mens nordlyset danser utenfor vinduet.

Steder det er verdt å merke seg til planleggingen av turen er Rica Nidelven Hotell, Rica Bakklandet Hotell og Trondheims eldste hotel: Britannia hotel. Sistnevnte har en av Nordens beste Spa-avdelinger i kjelleren. Er dere ute etter noe litt mer trendy kan Clarion Grand Olav anbefales med sine trendy rom og tilgang på konserter i Olavshallen.

Shopping og kultur

Trondheim sentrum byr på store shoppingmuligheter i både små eksklusive nisjebutikker og på store kjøpesentre som Trondheim Torg, Mercur, Byhavnen og Solsiden. Noen steder finner du også butikker hvor butikkeier designer og lager klærne selv. Samtidig har du også mulighet til å finne klesplagg som er typiske i samekulturen. På Solsiden finner dere masse spennende restauranter hvor dere kan spise lunsj innimellom slagene. Hva med en Champagnelunsj på restauranten 5 bord?

Ønsker dere å finne ut hva Trondheim har å by på når det gjelder kulturliv, er det lurt å sjekke Kulturbyen Trondheim sine nettsider.

Vi ønsker deg og jentene en fantastisk tur!