Reis med barn

Reising er utrolig spennede for både store og små. Det gir utrolig mange inntrykk å se nye steder og utforske nye plasser. Det gir rom for avslapning på en annen måte enn det man får gjort hjemme, og det gir alle en liten pause fra hverdagen.

familien små barnDet er ulike måter å reise på også, og selvfølgelig et variert utvalg av overnattingsmuligheter på reisen. Alle disse tingene blir påvirket av hvem som skal være med på reisen. Det er ulike behov hvis det er to voksne som skal på reise sammenlignet med om det er en familie med to barn som skal på reise. Det gjelder å vite hva som er best, og når.

Det å reise med barn kan være mer utfordrende enn det å reise alene, men det er mye man kan gjøre i forkant av reisen som vil være med å gjøre turen så hyggelig som mulig for alle. Det å finne riktig hotell er første steg i riktig retning. Uansett om reisen tar familien ut av landet, eller om man holder seg innenfor landets grenser, vil det være et stort utvalg av hoteller å velge mellom. Det som kan være lurt når man reiser med barn, er at man finner et hotell som er barnevennlig. Det betyr at hotellet er lagt opp til at familier skal kunne trives på hotellet. Det kan være alt fra barnevennlig badeland på hotellet til at det blir satt opp arrangementer som barna kan være med på. Dette kan jo være et pluss hvis de voksne ønsker litt tid for seg selv. Det er med andre ord lurt å bruke litt tid på det å finne riktig hotell for reisen.

Det er flere lure ting å tenke på før man legger ut på en reise med barn. Det kan være lurt å se an alderen på barna som skal være med, og tenke ut noe som kan være med på å underholde barna underveis. Det er fort gjort at barna kjeder seg hvis det blir lange bilturer eller flyturer før man er fremme. Da kan litt planlegging i forkant komme godt med. Det kan for eksempel være lurt å pakke med seg:

  • snacks
  • spill
  • lader til mobil og nettbrett
  • drikke

Hvis disse tingene er påtenkt i forkant, vil det igjen bidra til at reisen blir hyggelig for samtlige medlemmer av familien.

En annen ting som er lurt å tenke på, er å ta med barna på planleggingen. Presenter reisen og vis gjerne bilder, slik at barna får et ordentlig inntrykk av hva de kan forvente. Det kan også være lurt å snakke med barna for å høre hvilke forventninger de selv har til turen, selvfølgelig dersom alderen tillater det. Hvis barna føler seg som en del av turen, vil det være enklere å få dem med seg underveis, og de vil ha en større opplevelse av virkelig å glede seg til reisen. Det å ta bilder underveis på reisen vil også få barna til å huske turen bedre i etterkant.